Tante Grøn

5 gode råd til nybegynderne i strik

“Vi er blevet interviewet af TV2 nyhederne, fordi der er en stigende interesse i at lære at strikke blandt unge. Vi har derfor samlet 5 gode råd, til dig der gerne vil lære at strikke.”

1. Vælg nemme opskrifter

Hvis du aldrig har prøvet at strikke, vil vi anbefale, at du øver dig i at slå masker op og strikke ret og vrang. Når du synes at det går godt, så kan du gå videre til næste skridt. 

Næste skridt kan være, at strikke et tørklæde i perlestrik eller rib. Du kan også gå skridtet videre til en vest. Det kunne være vores Friday Vest – Short Edition, som er super nem at strikke. Det kunne også være en sweater. Vores Sunset Sweater er helt enkel i konstruktionen og derfor god til nybegynderen.

2. Vælg strik på store strikkepinde

Start gerne med et projekt på store pinde. Det er pinde fra str. 5 – 10. Hvis du vælger strik på store pinde, er det dels nemmere at se maskerne og dels går det hurtigere.

Fælles for vores nemme opskrifter som Sunset Sweater og Friday Vest – Short Edition er, at de er på store pinde nr. 6 og 7.

3. Garnvalg - Vælg garn der passer til opskriften

Det er vigtigt at du vælger garn der passer til opskriften. Garnet skal passe i strikkefastheden. Hvis du ikke vælger garn der passer til strikkefastheden i opskriften, får du ofte en for lille eller stor størrelse.

Husk også at lave en strikkeprøve inden du går igang med at strikke.

Pindene i opskrifterne er kun vejledende, da vi strikker forskelleligt. Du kan derfor ende med en for stor eller lille størrelse sweater, hvis du strikker løsere eller strammere end hvad opskriften foreskriver. 

4. Gå efter god kvalitet

Det kan godt betale sig at bruge lidt ekstra pr. nøgle. Det er oftest godt givet ud, da det endelige resultat oftest bliver pænere.

Man bruger lang tid på at strikke en sweater og vil derfor også gerne kunne bruge sit strik i lang tid. Derfor er de ekstra kroner godt givet ud, da garnet oftest vil holde sig pænere i brug, hvis man vælger en garn af god kvalitet, frem for den billigste.

5. Søg hjælp i garnbutikken eller på youtube

Det er ikke altid nemt at forstå strikkesproget i opskrifterne. Det kan fx være hvordan man samler masker op i en halskant, eller hvordan man lukker masker af. Du kan som regel finde svar på næsten alt via Google og Youtube. På vores youtube kanal finder du hjælp til en masse forskellige strikketekniker og ellers er vi altid klar til at hjælpe inde i butikken.

Man skal ikke være bange for at spørge om hjælp fra familie, venner eller i en garnbutik. Vi ser også ofte, at veninder vælge at strikke sammen. Så kommer de ind og køber garn til samme vest, og så hjælper de hinanden og udveksler erfaringer undervejs.


Rigtig god strikkelyst!

REGISTRER

Dine personlige data vil blive anvendt til at understøtte din brugeroplevelse på webshoppen, til at administrere adgang til din konto, og til andre formål, som er beskrevet i vores Politik for personoplysninger.

    0
    Din Kurv
      Udregn levering
      Tilføj rabatkode