Blomsterfrø

Tante Grøn Blomsterfrø

Blomsterfrø er en af vores mest populære garner. Den findes i rigtig mange farver og er en lækker blød bomuldsgarn. Den er lavet af egyptisk bomuld og det vil sige, at når man plukker den ude på marken, har den rigtig lange fibre. Det gør at man kan spinde den rigtig tyndt og fint, så det færdige produkt bliver blødt og lækkert. Der er 50 gram i et nøgle og 178 meter.

Vi strikker med det til små børnemodeller, hvor der går 2-3 nøgler. Vi bruger det også til køkkenhåndklæder fx i vævestrik. Man kan selvfølgelig også strikke voksenmodeller i Blomsterfrø. Det er også en dejlig garn at hækle dyr i eller til barnevognsranker. De grå farver i Blomsterfrø er specielt interessante, fordi de er meleret lidt ligesom en uldgarn. Det findes ikke ret tit i bomuldgarner, men det har vi fået lavet specielt. Vi har en lys grå, mellemgrå og koksgrå, tre flotte farver som man kan sætte sammen. Blomsterfrø findes også i en økologisk variant ”Bio Blomsterfrø”, indfarvet på en særlig måde. De har lidt anderledes toner, de er lidt mere soft. Nøjagtig det samme man kan bruge det til som ved Blomsterfrø.

Blomsterfrø fnugger ikke når man vasker den rigtig mange gange. Det er vigtigt for os, når man skal bruge tid på at lave arbejdet. Det færdige produkt skal kunne holde lang tid. For os er det vigtigt at den egyptiske bomuld forbliver lækker og blød.
Man kan sagtens vaske Blomsterfrø i vaskemaskinen på 30 grader. Strikker man karklude eller køkkenhåndklæder, kan man sagtens vaske det på 60 grader. Det er 100 % bomuld, så det kan sagtens tåle høj temperatur, men det går lidt hårdere ud over farverne i længden. Hvis vi er lidt gode ved garnet, holder det sig rigtig pænt og blødt i mange år.