Tante Grøn
En person har pakket en kuffert til sin sommerferie. Forrest ligger en Shell clutch med strikkepinde osv. til rejsen.

Strikkepinde og hæklenåle på flyrejsen

Udgivet af Kristine K. D. 22. maj 2024

Vi får ofte spørgsmål om, hvorvidt vi ved, om strikkepinde og hæklenåle må medbringes på flyrejsen? Læs med og bliv klogere på hvordan reglerne er og undgå, at dine strikkepinde eller hæklenåle bliver konfiskeret.

Må man medbringe strikkepinde eller hæklenåle i flyet?

Det korte svar er ja, men det afhænger selvfølgelig altid af den enkelte lufthavn. Nedenfor kan du læse, hvordan reglerne er i hele EU, men også specifikt i Danmarks lufthavne. Du får ligeledes nogle gode råd til hvordan du kan undgå at få konfiskeret dit strikketilbehør i andre lufthavne. Der er nemlig nogle forholdsregler, man kan tage inden afrejse.

Lufthavnsreglerne i og omkring Danmark

En person er ved at strikke noget i den hvide Buclé-garn m. Seeknits udskiftelige pinde.

Som udgangspunkt er det tilladt at medbringe strikkepinde/strikketøj og hæklenåle/hækletøj i sin håndbagage i Københavns lufthavn. Det er dog vigtigt at vide, at selvom der gives tilladelse til at medbringe strikkepinde og hæklenåle i håndbagagen, når du rejser fra Danmark, kan det ikke garanteres, at de kan medbringes ved flyskift i andre lufthavne.

Se aktuel status i Københavns lufthavn her

Som udgangspunkt er det tilladt at medbringe strikkepinde/strikketøj og hæklenåle/hækletøj i sin håndbagage i Billund Lufthavn. Selvom der gives tilladelse til at medbringe strikkepinde og hæklenåle i håndbagagen, når du rejser fra Danmark, kan det ikke garanteres, at de kan medbringes ved flyskift i andre lufthavne.

Se aktuel status i Billund lufthavn her

Som udgangspunkt skriver Aalborg Lufthavn, at strikkepinde og hæklenåle gerne må medbringes i håndbagagen ved afrejse fra lufthavnen. Vil du gerne have Aalborg Lufthavns aktuelle regler, finder du dem herunder.

Se aktuel status i Aalborg Lufthavn her

Midtjyllands Lufthavn skriver ikke noget om medbringelse af strikkepinde eller hæklenåle i håndbagagen. De skriver dog, at de følger EU´s regler i forhold til hvad der ikke må medbringes i håndbagagen. Her er strikkepinde og hæklenåle ikke listet som genstande, der ikke må medbringes på flyturen. Som udgangspunkt er det derfor tilladt at medbringe strikkepinde og hæklenåle i håndbagagen inden for EU og dermed også i Midtjyllands Lufthavn. Læs mere her for Midtjyllands Lufthavns aktuelle regler for indhold i håndbagagen.

Se aktuel status i Midtjyllands lufthavn her

H.C. Andersens Lufthavn skriver, at de følger EU´s regler i forhold til hvad der ikke må medbringes i håndbagagen. Her er strikkepinde og hæklenåle ikke listet som genstande, der ikke må medbringes på flyturen. Som udgangspunkt er det derfor tilladt at medbringe strikkepinde og hæklenåle i håndbagagen inden for EU og dermed også i H. C. Andersen Lufthavn.

Se aktuel status i H. C. Andersen Lufthavn her

Hamborg Lufthavn skriver, at de følger EU´s regler i forhold til hvad der ikke må medbringes i håndbagagen. Her er strikkepinde og hæklenåle ikke listet som genstande, der ikke må medbringes på flyturen. Som udgangspunkt er det derfor tilladt at medbringe strikkepinde og hæklenåle i håndbagagen inden for EU og dermed også i Hamborg Lufthavn.

Se aktuel status i Hamborg Lufthavn her

Fælles regelsæt i EU

Der er fælles regler for, hvad der ikke må medbringes på flyrejser inden for EU. Her er strikkepinde og hæklenåle ikke listet som en ulovlig genstand, som du ikke må medbringe. Derfor burde der som udgangspunkt ikke være en udfordring i at medbringe strikkepinde og hæklenåle på rejser inden for EU.

Lande uden for EU

Lande uden for EU har deres eget regelsæt, og her er det bedst at tage kontakt til informationsservice i den pågældende lufthavn, eller læse informationsmaterialet omkring indhold i håndbagagen på lufthavnens hjemmeside.
En kuffert er ved at blive pakket m. en Friday Tee, nogle Shangies og strikkegrej.

Skøn, praktisk opbevaring til dine hæklenåle eller strikkepinde i bagagen

Du kan med fordel tage dine nye eller igangværende projekter med på rejse i en projekttaske. Vores projekttasker er dejlig rummelige, så der er plads til et stort projekt eller flere mindre projekter. Tasken er designet med snørelukning, som gør det nemt at åbne og lukke tasken, når den skal bruges. Ydermere er tasken foret og gemmer på seks indvendige lommer, hvori man kan opbevare pinde og ekstra strikke- eller hæklegrej.

Projekttasker af stof, er nemme at pakke ned i kufferten, da de kan forme sig efter kuffertens indhold og dermed fylder mindre. Samtidig er en projekttaske super nem at have med ved siden af standstolen, så du kan opbevare dine garnnøgler deri, mens du ligger og strikker i vandkanten og nyder bølgeskvulpene.

Gode råd til at rejse med dit strikke- eller hækletøj

 1. Vælg pinde i træ eller bambus
  Undgå at medbringe pinde af metal. Medbring gerne pinde af træ eller bambus i stedet. Det udgør en større chance for at pindene kommer gennem Security, da de ikke er af metal.
 2. Efterlad saksen i den indtjekkede bagage
  Medbring ikke skarpe genstande i håndbagagen. Lad saksen blive i den indtjekket bagage, da det er en skarp genstand, som ikke må medbringes i håndbagagen.
 3. Vælg udskiftelige pinde
  Hav gerne udskiftelige pinde med, så skulle uheldet ske, at dine strikkepinde bliver konfiskeret, så kan du skrue dem af, og strikketøjet er i god behold på wiren. Du kan med fordel også pakke et ekstra sæt strikkepinde i din indskrevne bagage, så du er sikker på at kunne strikke på ferien, hvis pindene bliver konfiskeret.
 4. Læg det i din indskrevne bagage
  Vil du være helt sikker på at beholde dit strikketøj/hækletøj, kan du altid pakke det ned i den indskrevne bagage.
 5. Tag kontakt til lufthavnen
  Tag gerne kontakt til informationsservice i den lufthavn, du flyver fra, og få afklaret, om du må medbringe strikkepinde eller hæklenåle.

Har du nogle spørgsmål, eller har du brug for vejledning, kan du finde os i Vestergade 7 i Odense, via telefonen på 66 13 24 48 eller på mail [email protected]

REGISTRER

Dine personlige data vil blive anvendt til at understøtte din brugeroplevelse på webshoppen, til at administrere adgang til din konto, og til andre formål, som er beskrevet i vores Politik for personoplysninger.

  0
  Din Kurv
   Udregn levering
   Tilføj rabatkode