Tante Grøn

“Ønsker du at strikke opskrifter i andet garn end originalgarnet, kan du sagtens gøre dette, du skal blot være opmærksom på følgende:”

Ønsker du at strikke opskrifter i andet garn end originalgarnet, kan du sagtens gøre dette, du skal blot være opmærksom på følgende:

– Garnet skal have ca. samme strikkefasthed. Du kan finde dette på garnet banderole eller på webshoppen. Mange kigger også på om garnet har samme løbelængde, men det kan du ikke altid regne med, derfor er det en god idé at kigge på strikkefastheden i stedet.

– Når du omregner garnet, skal du være opmærksom på om opskriften er anført i 25 g, 50 g eller 100 g. Det gør en forskel i hvor mange nøgler garn der er benyttet.

– Er der benyttet en tråd eller to tråde, for så ser regnestykket anderledes ud. Er sweateren fx strikket i to tråde, men du gerne vil strikke i én tråd. Så skal du blot efter regnestykket dividere antallet af nøgler med to.

Eksempel

Hvis du gerne vil strikke Novice Sweater Mohair Edition i str. M skal du bruge 8 nøgler Silk Mohair.
Benytter du et garnalternativ og strikker sweateren i Månestråle i stedet for (som har en kortere løbelængde), så ser regnestykke således ud:

212  x  8  =  1696

1696 meter  /  200 meter  =  8,48 nøgler

Det vil sige, at du skal bruge 9 nøgler Månestråle.

REGISTRER

Dine personlige data vil blive anvendt til at understøtte din brugeroplevelse på webshoppen, til at administrere adgang til din konto, og til andre formål, som er beskrevet i vores Politik for personoplysninger.

    0
    Din Kurv
      Udregn levering
      Tilføj rabatkode