Tante Grøn

“En superwashbehandling bliver påført uld, hvis det skal kunne vaskes ved høje temperaturer og samtidig holde faconen. Behandlingen har dog konsekvenser for miljøet og uldens naturlige egenskaber.”

En superwashbehandling består af forskellige dele. Først bliver ulden lagt i et svovlsyrebad, for at fjerne de sidste urenheder. Herefter bliver det lagt i et klorbad, der ætser uldens naturlige skæl væk. Så tilføjes en tynd plastcoating, der lægger sig som en lim over ulden. 

Behandlingen er naturligvis ikke godt for miljøet og ulden mister sine naturlige egenskaber, som at være absorberende og isolerende.

Når ulden ikke er superwashbehandlet som fx Bøllefrø og Sunday merinould, så er det ikke ensbetydende med at det ikke kan vaskes i maskine. 

Det kan vaskes på 30 grader uldprogram med uldvaskemiddel. Du undgår blot at udsætte miljø og garn for en superwashbehandling.

Garntyper som ikke er superwashbehandlet

Bøllefrø
Sunday
Double Sunday
Hazel

REGISTRER

Dine personlige data vil blive anvendt til at understøtte din brugeroplevelse på webshoppen, til at administrere adgang til din konto, og til andre formål, som er beskrevet i vores Politik for personoplysninger.

    0
    Din Kurv
      Udregn levering
      Tilføj rabatkode