Tante Grøn

“Måske har du hørt om mulesing i forbindelse med merinould, men du er ikke helt sikker på hvad det er? Læs med og find ud af hvad mulesing er, så du fremover kan tage et aktivt valg for at fremme dyrevelfærden for merinofårene.”

Mulesing er en barbering af hudfolderne i enden på fåret, så der ikke sætter sig spyfluer og giver fåret infektioner. Hudfolderne skæres væk, så der dannes arvæv og folderne forsvinder. Det er meget smertefuldt for fåret og foregår uden bedøvelse. Dette efterlader fåret med store sår, der skal hele af sig selv, med risiko for at fluer sætter sig i sårene.

Du kan fremover med fordel se efter mulesingfrit garn på banderolerne, så du kan være sikker på, at fåret ikke har været udsat for dette indgreb. 

Mulesingfrit garn kræver mere af farmerne på gården, da de skal benytte sig af alternative metoder til at holde spyfluerne væk. Det er blandt andet fremavling af får, der har færre hudfolder og er bedre tilpasset til det klima fåret lever i. Valget af foder har også betydning samt de planter fårene spiser mens de græsser på markerne. 

Der bliver forsket en del i alternative metoder til mulesing, som skal sikre fårenes levevilkår og fremme dyrevelfærden.

“Hos Tante Grøn er Bøllefrø merinould blandt andet et af de garner der er fri for mulesing. Du kan købe Bøllefrø og vide at der er tænkt på fåret og dyrevelfærden, når du strikker med det.”

Garner som er mulesingfri

Double Sunday
Bøllefrø
Hazel
Snefnug

REGISTRER

Dine personlige data vil blive anvendt til at understøtte din brugeroplevelse på webshoppen, til at administrere adgang til din konto, og til andre formål, som er beskrevet i vores Politik for personoplysninger.

    0
    Din Kurv
      Udregn levering
      Tilføj rabatkode