Valmue

Tante Grøn Valmue

Valmue er en lækker og blød kombination af alpaka og ekstra fine wool. Det er 40 % alpaka og 60 % ekstra fine wool i den her kvalitet. Vi strikker med den på pind 4 til 4,5 eller 5. Man kan også godt strikke den på lidt større pinde, eller hækle den lidt løsere, alt efter hvad man gerne vil have af effekt. I et nøgle er der 50 gram og 130 meter. 130 meter er faktisk en pæn løbelængde for en garn, som strikkes på de her pinde.

Man kan vaske den i hånden eller man kan hænge den udenfor, når man er færdig med sit strikketøj og har brugt det i noget tid og man synes det trænger til at lufte lidt. Så lægger man det udenfor på en stol, eller hænger det på en bøjle, og lader det lufte lidt. Så forsvinder duft og alt muligt andet, for uld er det bedste selvrensende produkt der findes. Det renser simpelthen sig selv, så alt forsvinder stille og roligt. Selvfølgelig hvis man har spildt noget på det, det kan det ikke fjerne. Vi har strikket denne model i det, det er et rigtig godt eksempel på hvor lækkert garnet er. Den er tydelig i strukturen, det her mønster er bare ret og vrang, men det giver altså en enorm effekt og der går ca. 8 – 9 nøgler til denne model.

Vi kan også rigtig godt lide at hækle med Valmue. Vi har hæklet en fin tevarmer ”Brombær tevarmer”, som er hæklet med bobler. Den er hæklet på nål nr. 2,5 – 3 eller 3,5 alt afhængig af din hæklefasthed.

Garnet findes i mange farver, det er naturfarver, da det er oplagt til denne type kvalitet. Vi har selvfølgelig de naturfarvet, de camelfarvet, men vi har også de vandblå, havblå og petrol. Så er der selvfølgelig også et par grå toner, som selvfølgelig også hører sig til.