Bøllefrø

Tante Grøn Bøllefrø

Bøllefrø merinould er i nøgler af 50 gram med 175 meter. Vi strikker den på pinde nr. 2,5 til 3 og 3,5. Den kan bruges til samme opskrifter som vores Blomsterfrø og har en meget lækker farveskala. Der er den lækre lyse grå, den lavendel og den flotte kanel, som passer godt til mange af de farver der er lige nu. Vi har fx strikket de sødeste små ”Magnus selebukser” og Harlekin babytæppe i et lækkert ret og vrang mønster. Babytæppet er lidt stort og der går 8 nøgler til, men vil man have det mindre kan man nøjes med at bruge 6 nøgler. Tæppet er ret fint, fordi det er i et enkelt mønster, men også fordi tæppet er fint på begge sider.

Garnet er nemt at vaske. Man kan vaske det i vaskemaskinen, fordi Bøllefrø er superwash-behandlet og det betyder at det kan tåle at komme i vaskemaskinen på uldprogram med uldvaskemiddel. Garnet bliver ved med at holde sig blødt og lækkert og ændre sig ikke.

Noget af det som vi godt kan lide ved merinoulden er, at den har en lille smule tyngde. Det ses blandt andet i den lille skønne ”Asta Nederdel” med bobler. Den er strikket og viser tydeligt den skønne tyngde, som kan give masser af swing. Man kan også strikke børnecardigans fx ”Hentetrøjen”, der går 2-3 nøgler til den. Man kan også strikke et skønt tørklæde fx ”Kristines Tørklæde” i zigsak strik og der er brugt 1 nøgle i 5 forskellige farver med en fin guldtråd i.
Husk en strikkeprøve når du strikker, den afgør om garnforbruget passer og om størrelsen passer. Det hele passer når strikkefastheden passer. Det er rigtig gode minutter givet ud og vi kan kun anbefale det.

Tilføjet til kurv