Filter

Smørblomst

Tante Grøn Smørblomst

Tante Grøn Smørblomst er en tynd lækker mohair som ligger i 25 grams nøgler. Det er 70 % mohair og 30 % polyamid. I sådan et nøgle er der 250 meter. Det er rigtig mange meter i sådan et lille fint nøgle. Mohairen er spundet rundt om den her grundtråd, så vi får det her lækre luftige udtryk. Man kan sagtens strikke den sammen med andre garner. Strikker man med den alene så vil jeg strikke med den på pinde 3 til 3,5 eller fire. Strikker man den samme med andre garner, skal man tage hensyn til hvad tykkelse garn man strikker med.

Vi har strikket den sammen med en bomuldsgarn, det er Bio Blomsterfrø nr. 5 Rabarber sammen med Smørblomst nr. 5 Sart Rosa . De to tilsammen bliver til den fine børnemodel ”Maries Flæsebluse”. Her er der strikket med to tråde i selve blusen og flæsen er kun strikket med Smørblomst Mohair.

Vi har også hæklet med Smørblomst. ”Lauras Taske” er hæklet med én tråd Bøllefrø og én tråd mohair. Det giver et fint, lækkert og luftigt udtryk. Den får et mohairudtryk, som klæder den rigtig godt. Det er bobler vi har hæklet her, men det er ikke noget problem, den følger lige så fint med sammen med det andet garn.
Hvis jeg skal vaske den, vil jeg vaske den i hånden med lækkert flydende uldvaskemiddel, og så ellers presse vandet ud og klappe den i facon på et håndklæde. Eller bare hænge den udenfor og lade den lufte lidt, så bliver den fin igen.

Der blev ikke fundet nogle varer, der matcher dit valg.